top of page
Keresés

Az illatok királynője

Frissítve: 2020. dec. 18.


A rózsánál talán nincs is egy ismertebb virág ami jobban szimbolizálná a szerelmet az odaadást valamint a nőiességet. 

A sokszínű árnyalatok a kecses megjelenése és a megtéveszthetetlen illata szinte mindenkit megbabonáz aki találkozott már vele. 


Több ezer rózsafajta létezik, de csak néhány közülük amelyik illatot is termel. A két legismertebb rózsa fajta amit az illatok kapcsán is használnak a damaszkuszi és a centifóliai(százlevelű) rózsa.


Rózsaolaj több módon készíthető, ám a legmegfelelőbb eljárás a vízgőz-desztilláció. A rózsaolaj készítése a szürettel kezdődik. A rózsát kosarakba szedik, majd zsákokba töltik, a felhasználási helyen pedig átválogatják, így minimalizálva a bekerülő fölösleges vagy idegen anyagok mennyiségét. A leszedett, ellenőrzött rózsaszirmok hatalmas lepárló üstbe kerülnek, melyek hagyományosan rézből vagy krómból készültek. A rózsaolaj lassan készül, a megfelelő hőmérsékletre való felhevülés, a párolgás időigényes folyamat, a virág kitermelhetősége pedig roppant alacsony. Egy fej rózsa egyetlen kis cseppecskét sem biztost, egy csepp rózsa illóolaj 30 – 50 rózsából jön össze. Nem csoda hát, hogy drága dologról beszélünk. 


Egy dolgot biztosan elmondhatunk a rózsáról és amit megtanít nekünk: A szeretet és a szépség alapvető elemei az életnek.


Az Awen collection egyik új illata a Ghazal is egy szerelemmel teli illat, melynek szív illatában a rózsa bontakozik ki.


"Az aranyköntösű, gyémántkoronájú szépség – a klasszikus Ghazal. Szerelemmel teli illat, melyet azért alkottunk meg, hogy szenvedéllyel töltsük meg a mindennapokat. ​ Közel keleti varázslat, bájjal teli illatkavalkád, az ínyencségek kedvelőinek!​"

95 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page